Elecció del tema

El grup que forma aquest treball som en Jordi, en Carlos, en Pau i en Xavier, tots alumnes de primer de batxillerat F.

El tema que tractem, el dels "materials slides", l'hem triat bàsicament per dos motius. El primer és l'interès que compartim per aquest tipus d'esports. El segon és la curiositat que tenim per veure l'evolució d'aquests materials al llarg de la història.El fet de ser un tema que ens agrada força fa que hi estiguem ficats i no ens fagi res treballar-hi; esperem entre tots treure un bon treball i fer que la resta de grups s'interessin per aquest tema.

A nivell personal:
En Jordi té ganes de conèixer aquest món i saber de què va tot això. Mai ha estat un expert, però sempre he tingut curiositat per saber-ne. I com que els meus companys practiquen algun d'aquests esports m'agradaria ampliar els meus coneixements.

En Pau considera que és important a l'hora d'escollir un tema, compartir motius i aficions per treballar amb interès i ganes. Crec que el tema ens va a la mida ja que complim aquest requisit (En Pau practica l'snowboard).

En Xavier opina que és molt interessant treballar sobre una afició que un té i d'aquesta manera aprofunditzar sobre temes que agraden, fent així el treball més agradable i podent fer d'aquesta experiència un aprenentatge (En Xavier practica el longboard i el bodyboard).

En Carlos considera que sobre aquest tema es podria treure molta informació interessant, ja que des dels inicis dels anys setanta, que va ser quan es van començar a popularitzar aquests esports, hi ha hagut una important evolució en aquest sector fins a arribar a un punt de perfeccionament que crec que caldria esmentar. A més a més, practico tres d'aquests esports (skate, snowboard i longboard) i es podria dir que tinc un coneixement desenvolupat sobre aquest tema i m'agradaria compartir-lo amb la gent.

dimecres, 14 d’abril del 2010

ELEMENTS BÀSICS DE LES TAULES DE SURF


INTRODUCCIÓ A LES TAULES DE SURF


Com ja haureu llegit a la presentació, un dels temes que es tractaran en aquest bloc són les taules de surf, ampliant temari en els materials, però primer de tot hem de tenir unes bases en els elements que les caracteritzen per a saber comprendre l’evolució que han patit i els motius. També farem una petita ullada als diferents tipus de taules que trobem, i les característiques anatòmiques ja que aquestes poden aportar molt diverses sensacions al ser surfejades.

MESURES D’UNA TAULA DE SURF I ALTRES FACTORS

Les mesures d’una taula de surf es basen en la seva longitud, l’amplada i el gruix d’aquesta. Les mesures internacionalment usades són les polsades i els peus. Així, una taula de 7’3” fa set peus i tres polsades. Sabent que un peu = 30,48 cm i una polsada = 2,54 cm, la taula mesura 221 cm. El mateix passa amb l’amplada i el gruix. Què ens aporta llavors que una taula sigui més o menys ample etc? Doncs bé, l’amplada ens ajudarà a tenir una major estabilitat sobre l’onada, al igual que la longitud d’aquesta. Un punt a favor és que la remada serà més afectiva ja que tenim una flotabilitat força considerable. El mateix passarà amb el gruix. Per tant, en un principi, si el surfista busca surfejar amb moviment lents i elegants seguint a la perfecció la paret de l’onada haurà d’utilitzar una taula sobretot d’una amplada i gruix considerables. Que sigui més llarga o curta dependrà de l’angle dels girs que es pretenguin fer. Per altra banda, una taula de poc gruix i amplada serà utilitzada per un surfing més radical, sota el meu parè força menys atractiu.

Juntament amb les mesures també trobem el que anomenem rocker, que correspon a la curvatura que pateix la taula des de la cua (tail) a la punta (nose). La funció del rocker és, una vegada més, aportar sensacions diferents a la vegada que, quan més curvatura, millor girarà la taula però amb més lentitud degut a la resistència que la curvatura fa sobre l’aigua, i viceversa. Així, en onades molt potents ens interessa un rocker pronunciat per poder controlar més el gir i en onades petites un rocker menys gran per tal d’aconseguir una major velocitat.

En una propera publicació acabarem de revisar l’anatomia de les taules amb les seves funcions per tal de més tard endinsar-nos en materials i evolució d’aquests.




Xavier Oñate Dellà.

1 comentari:

  1. Ens ha interessat molt tot el que heu escrit. Realment no sabíem que darrera una taula de surf hi havia tanta preparació i planificació.

    És un blog molt precís i com que ens interessa molt un esport com es el surf seguirem llegint les vostres publicacions.

    ResponElimina