Elecció del tema

El grup que forma aquest treball som en Jordi, en Carlos, en Pau i en Xavier, tots alumnes de primer de batxillerat F.

El tema que tractem, el dels "materials slides", l'hem triat bàsicament per dos motius. El primer és l'interès que compartim per aquest tipus d'esports. El segon és la curiositat que tenim per veure l'evolució d'aquests materials al llarg de la història.El fet de ser un tema que ens agrada força fa que hi estiguem ficats i no ens fagi res treballar-hi; esperem entre tots treure un bon treball i fer que la resta de grups s'interessin per aquest tema.

A nivell personal:
En Jordi té ganes de conèixer aquest món i saber de què va tot això. Mai ha estat un expert, però sempre he tingut curiositat per saber-ne. I com que els meus companys practiquen algun d'aquests esports m'agradaria ampliar els meus coneixements.

En Pau considera que és important a l'hora d'escollir un tema, compartir motius i aficions per treballar amb interès i ganes. Crec que el tema ens va a la mida ja que complim aquest requisit (En Pau practica l'snowboard).

En Xavier opina que és molt interessant treballar sobre una afició que un té i d'aquesta manera aprofunditzar sobre temes que agraden, fent així el treball més agradable i podent fer d'aquesta experiència un aprenentatge (En Xavier practica el longboard i el bodyboard).

En Carlos considera que sobre aquest tema es podria treure molta informació interessant, ja que des dels inicis dels anys setanta, que va ser quan es van començar a popularitzar aquests esports, hi ha hagut una important evolució en aquest sector fins a arribar a un punt de perfeccionament que crec que caldria esmentar. A més a més, practico tres d'aquests esports (skate, snowboard i longboard) i es podria dir que tinc un coneixement desenvolupat sobre aquest tema i m'agradaria compartir-lo amb la gent.

dimecres, 5 de maig del 2010

CONTINUACIÓ ANATOMIA TAULES DE SURF


Com ja vam dir, en aquesta entrada treballarem la resta d’aspectes anatòmics de les taules de surf, centrant-nos en el que la majoria de surfistes li donen molta importància: el tail. Aquest que correspon a la cua de la taula, permet surfejar d’una manera directa un tipus d’onades o altres, sent alguns de major polivalència que altres.

Quadrada: Aquest tipus de tail ofereix bona maniobrabilitat, però és poc estable. Es sol utilitzar en onades de poc tamany.

Squash: Es como la cola quadrada però una mica més rodona, amb el que aconseguim major estabilitat a l’onada. Es la més estàndard.

Rodona: Cua en forma de semicercle que ofereix una bona adherència a l’ona. S’ usa per ones mitjanes i grans.

Fish: Aquesta forma de cua ofereix bona maniobrabilitat i adherència en ones petites i amb poca força.

Pintail: Cua en forma de bec, amb la que s’aconsegueix una bona adherència a l’ona però poca maniobrabilitat. Usada exclusivament en ones grans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada